TOP

Zoom – Η εφαρμογή που έχει πάρει φωτιά

Στο παρελθόν σίγουρα όλοι μας είχαμε ακούσει για τηλεδιασκέψεις και meetings εξ αποστάσεως. Παρ’όλα αυτά το concept αυτό, τουλάχιστον εντός ελληνικών συνόρων, δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, εκτός από εργαζόμενους που η δουλειά τους ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την πραγματοποίηση τέτοιου είδους συνδιασκέψεων. Σήμερα όμως, και μετά την παγκόσμια κρίση που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, το θέμα αυτό έγινε πιο hot από ποτέ και εισήγαγε στη ζωή μας μια εφαρμογή που πολλοί από εμάς δεν γνωρίζαμε – το Zoom!

Με το Zoom λοιπόν έχουμε γνωριστεί ιδιαίτερα καλά εν μέσω καραντίνας,αν και ιδρύθηκε αρκετά χρόνια πριν, το 2011. Είναι η πλατφόρμα που επιτρέπει την online διεξαγωγή επαγγελματικών συναντήσεων, webinars, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ακόμη και σχολικών μαθημάτων μικρής η μεγάλης κλίμακας, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 500 συμμετέχοντες σε ένα και μόνο meeting. Ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου, οι παροχές του Zoom χωρίζονται σε πακέτα διαβαθμισμένου κόστους ανά μήνα, ενώ για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις απλές παροχές της πλατφόρμας, το Zoom είναι δωρεάν. Για όσους επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική τους διεύθυνση και έναν κωδικό. Στη συνέχεια η πλατφόρμα δίνει στους χρήστες έναν υπερσύνδεσμο για τις διαδικτυακές τους συναντήσεις, τον οποίο μοιράζεται με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

zoom-video-webinar-apps

Για πολλούς θεωρείται ο ιδανικός τρόπος για επιχειρήσεις και ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται έναν εικονικό “χώρο” για συναντήσεις, ανταλλαγή απόψεων, επιμόρφωση, εκμηδενίζοντας παράλληλα τις αποστάσεις μεταξύ μας και κάνοντας την online επικοινωνία πιο ανθρώπινη και άμεση, και όλα αυτά από την άνεση του σπιτιού μας και τηρώντας πιστά το social distancing. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μέσω κάμερας, να κάνουν screen sharing, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα η συνδιάσκεψη να καταγραφεί, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να ανατρέξουν αργότερα σε όποια σημεία της επιθυμούν. Στα πλεονεκτήματα προσθέτονται επίσης και η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου, καθώς και η δυνατότητα να γίνεται συζήτηση σε πραγματικό χρόνο για ανταλλαγή απόψεων και επίλυση αποριών, μέσω chat, ενώ στα Webinars που πραγματοποιούνται υπάρχει και ενότητα Q&A.

Meme 14 - When you accidentally share

Γιατί άνθρωποι είμαστε και λάθη συμβαίνουν.Στις πιο ακατάλληλες φάσεις.

Αυτή τη στιγμή, στις ΗΠΑ το Zoom θεωρείται η Νο1 εφαρμογή ,ενώ στη Μ.Βρετανία βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση. Και αν και το ίδιο το Zoom δεν αποκαλύπτει στατιστικά στοιχεία, υπολογίζεται πως οι ενεργοί χρήστες του φέτος τον Μάρτιο ήταν κατά 150% περισσότεροι σε σχέση με τους χρήστες τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Επομένως, αν και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει επαρκώς τις face to face συναντήσεις και την ανθρώπινη επαφή, το Zoom αποτελεί μια καλή εναλλακτική, ένα εργαλείο που μας λύνει τα χέρια, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Οδοντίατρος σε αυτή τη ζωή, εξερευνήτρια σε όλες τις άλλες. Πως να εξηγηθεί αλλιώς το ανήσυχο της πνεύμα και η τρέλα για ταξίδια και τη θάλασσα; Λατρεύει τα βιβλία, τη μουσική, το μωβ χρώμα και θεωρεί το να της μιλάς πριν πιει καφέ το πρωί κακούργημα. Κατά τα αλλά πεθαίνει για συζητήσεις: για όσα λέγονται, αλλά κυρίως για όσα δεν λέγονται. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το πολύ και καλό φαγητό. Πιστεύει στο κάρμα..και στο ότι η σοκολάτα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Αν κάτι θέλει να πετύχει στη ζωή της, είναι να χαρίζει και να φτιάχνει χαμόγελα και να μην μεγαλώσει ποτέ, έχοντας την πεποίθηση οτι το γράμμα της για το Hogwarts απλώς έχει λίγο καθυστερήσει.