TOP

Το κλάμα μέσα στο αμάξι σημαίνει φροντίζω τον εαυτό μου

Είσαι μέσα στο αμάξι σου. Μόλις έχεις μπει στο κάθισμα του οδηγού και βρίσκεσαι πίσω απ’ το τιμόνι. Παίρνεις βαθιά ανάσα και ξεσπάς σε κλάματα. Ό, τι πιο ανακουφιστικό έχεις νιώσει τον τελευταίο καιρό και μάλιστα, ουδόλως κατακριτέο. Η αφορμή μπορεί να είναι η τιμή που είχαν αυτά τα βιολογικά λαχανάκια στην αγορά ή η αφόρητη κίνηση στους δρόμους, όμως η αιτία είναι η βαθιά παραδοχή ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ΟΚ τον τελευταίο καιρό.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις ημέρες απομόνωσης στα σπίτια, τις ώρες που αγωνιούσαμε και ακόμη αγωνιούμε για το μέλλον μας, πρώτα στην υγεία και έπειτα στην οικονομία. Κάποια συναισθήματα ήρθαν και ρίζωσαν για τα καλά σε αυτό που αποκαλείται ανθρώπινος ψυχισμός. Η ζωή που δεν τελειώνει, αλλά συνεχίζεται αναπροσαρμοσμένη, επιτάσσει το παρόν από όλους προς όλα. Δεν σταμάτησες να είσαι φοιτητής, δεν απολύθηκες απ’ την δουλειά. Είσαι ακόμα μάνα, εργαζόμενος, αναστελλόμενος εργαζόμενος, εκείνος που πρέπει να πληρώσει τους λογαριασμούς και να κάνει έναν κάποιο σχεδιασμό του μέλλοντος.

Don-t-Cry-Pop-Art-Classic-Vintage-Retro-Kraft-Coated-Poster-Decorative-DIY-Wall-Sticker-Home

Εξ’ ου και το κλάμα. Η φροντίδα του εαυτού σου προς εσένα, μιας και τα δάκρυα γίνονται τώρα η αγκαλιά που θα ξαποστάσεις. Είναι άλλωστε επιτακτική η ανάγκη να δημιουργήσουμε χώρο στον εαυτό μας, αξιολογώντας τις καταστάσεις και το πως νιώθουμε γι’ αυτές. Μάλιστα, ο Δρ Lakshmin Pooja, καθηγητής του Πανεπιστημίου George Washington,  επεσήμανε την σπουδαιότητα να σκεφτούμε και να νιώσουμε, σε μια εποχή που μας έχει τοποθετήσει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου σε νέα δεδομένα. Σε κανέναν δεν έρχεται η λύση ουρανοκατέβατη και ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε μόνο αισιόδοξοι. Όλοι έχουμε τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας και αντί να τους καλύπτουμε με φαινομενικά χαμόγελα, τι πιο αληθινό απ’ το να εκφράσουμε απόλυτα τι νιώθουμε.

Πάρε στιγμές μέσα στην ημέρα – ο διαλογισμός των 5 λεπτών – βοηθάει πολύ, αφουγκράσου εσένα και ικανοποίησε μικρές ανάγκες μεγάλης σημασίας. Φάε αυτή την σοκολάτα που άφηνες στο ντουλάπι τόσο καιρό, πάρε τον σύντροφό σου και πιες ένα ξεχασμένο στο μπαρ του σπιτιού σου ποτό, δες την ανατολή του ήλιου και θέσε στόχους, κάνε ένα ζεστό ντουζ και φόρεσε καθαρές πυτζάμες σκεπτόμενος/η, μόνο τον εαυτό σου.

Όλα μετράνε, όμως προσωπική σου φροντίδα, ειδικά αυτό το διάστημα, λίγο περισσότερο. Μην την αμελείς. Το κλάμα, είναι η απόδειξη και η ένδειξη, ότι ο εσωτερικός σου εαυτός κάτι θέλει να σου πει. Μην κλείνεις τ’ αφτιά σου, άνοιξε την καρδιά σου.


[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!