TOP

Πρωτότυπες και περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις (Part 2)

Κι όμως, τα παράξενα έθιμα είναι αρκετά, οπότε συνεχίζουμε την ξενάγηση στο δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας.

Μόνο ρούχα ως δώρα

Μια παλιά Ισλανδική παράδοση που διατηρείται μέχρι σήμερα, θέλει όλους τους Ιρλανδούς να ανταλλάσσουν πολύ συγκεκριμένα δώρα για τα Χριστούγεννα. Ένα ρούχο, για την ακρίβεια, διαφορετικά θα κινδυνεύουν να τραυματιστούν θανάσιμα μέσα στο νέο χρόνο. Ο θρύλος θέλει την Παραμονή των Χριστουγέννων μια τεράστια μαύρη γάτα να κατεβαίνει από τα βουνά και να τρώει όλους εκείνους που δεν ακολούθησαν τον απλό κανόνα της ανταλλαγής δώρων ρούχα. Η αιμοσταγής αυτή γάτα είναι γνωστή ως η γάτα των Χριστουγέννων.

Τα ανακουφισμένα αγαλματάκια

Στην Ισπανία η παράδοση θέλει να γεμίζουν οι αγορές με μικρά αγαλματάκια που «ανακουφίζονται». Τα Caganers είναι ένα έθιμο που κρατάει από τον 18ο αιώνα και συμβολίζει την ελπίδα, την ευημέρια και την γονιμότητα για τον καινούριο χρόνο.

Πηγή εικόνας: https://medicor.nu 

KFC για την Ιαπωνία ακόμα και τα Χριστούγεννα

Σε πολλά σπίτια στην Ιαπωνία συνηθίζουν να τρώνε τα Χριστούγεννα ένα KFC bucket! Επειδή δεν υπάρχουν πολλές γαλοπούλες στην αγορά η KFC έκανε το σωστό marketing και έτσι έγινε κομμάτι της χριστουγεννιάτικης παράδοσης. Πρέπει να παραγγείλεις εβδομάδες πριν αν θέλεις να φας ψητό κοτόπουλο!

ChaseJarvis_japan-kfc-christmas-picture

Πηγή εικόνας: xmaslife.gr 

Ο ιστός της αράχνης

Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Ουκρανία συχνά καλύπτονται από ιστούς αράχνης. Ο μύθος θέλει μια φτωχή οικογένεια να μεγάλωσε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από ένα κουκουνάρι και τα παιδιά τους, όντα ενθουσιασμένα που έχουν το δικό τους μοναδικό δέντρο, επινόησαν νέους τρόπους για να το διακοσμήσουν. Η οικογένεια ωστόσο ήταν φτωχή και δε μπορούσε να υλοποιήσει τα όνειρα των παιδιών. Μετά από μερικές μέρες που το δέντρο βρισκόταν χωρίς στολίδια στο κέντρο του σπιτιού, όταν ξύπνησαν τα παιδιά είδαν ότι οι αράχνες είχαν ήδη αρχίσει να πλέκουν τον ιστό τους στα κλαδιά του δέντρου που γυάλιζαν σαν μετάξι, το οποίο μαγικά ανήμερα Χριστουγέννων μετατράπηκε σε χρυσό. Η παράδοση θέλει τους Ουκρανούς να στολίζουν με ιστούς αράχνης έστω και τεχνητούς τα δέντρα για να καλωσορίσουν το νέο έτος.

xristougeniatikes_paradwseis_kosmos_9

Πηγή εικόνας: protothema.gr

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα είναι μεγάλη υπόθεση. Οι συνταγές δίνουν και παίρνουν και οι πουτίγκες βγαίνουν σχεδόν μαύρες από τους φούρνους λόγω της ζάχαρης. Το έθιμο θέλει κάθε μέλος της οικογένειας να την ανακατεύει δεξιόστροφα όταν ετοιμάζεται και να κάνει μία ευχή. Όταν έρχεται η ώρα του σερβιρίσματος πρέπει να την «λούζουν» με μπράντι και της βάζουν φωτιά.

Σάουνα

Σάουνα στην Εσθονία την παραμονή των Χριστουγέννων; Και γυμνοί; Στην Εσθονία αδερφές μου, στην Εσθονία!

Πηγή Εξωφύλλου: www.ibtimes.co.uk 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment