TOP

Απ’ τη Black Friday.. στη Cyber Monday: Οδηγός επιβίωσης

Το black friday είναι ένα έθιμο που, αν και έχει κάνει την εμφάνιση του στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια, η ιστορία του ξεκινά πολύ νωρίτερα απ όσο πιστεύουμε, στην Αμερική. Η ημέρα μετά την ημέρα των ευχαριστιών (Thanksgivings)  θεωρούταν ανεπίσημα η αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου από τα τέλη του 19ου αιώνα. Αν και ο όρος όπως τον ξέρουμε χρησιμοποιείται μόλις τα τελευταία 30 χρόνια, εικάζεται πως πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία της Philadelphia για να περιγράψει την τρομερή κίνηση που υπήρχε στους δρόμους και στα καταστήματα μετά την ημέρα των ευχαριστιών,  η οποία έχει οριστεί ως η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Η Βlack Friday έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση από το 2005 και μετά σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο , καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι καταναλωτές πραγματοποιούν πάνω από το 50% των χριστουγεννιάτικων αγορών τους την ημέρα εκείνη.  Με λίγο προσεκτικό ψάξιμο ο καθένας μπορεί να βρει είδη σε πολύ καλύτερες τιμές, γλυτώνοντας έτσι ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του budget τους για τις χειμερινές τους αγορές, ενώ οι καταστηματάρχες τρίβουν τα χέρια τους καθώς ο τζίρος ανεβαίνει κατακόρυφα.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips για την ημέρα αυτή, όπως και τι θα έπρεπε οπωσδήποτε να προσέξετε.

1.Ορίστε ένα budget

Επειδή με τόσες προσφορές γύρω γύρω είναι πολύ εύκολο κανείς να παρασυρθεί και να κάνει παρορμητικές αγορές, ορίστε από την αρχή το ποσό των χρημάτων που μπορείτε να διαθέσετε ώστε να μην ξεφύγετε. Με την ίδια φιλοσοφία θα ήταν ενδεχομένως το ίδιο χρήσιμο να κάνατε και μία λίστα με τα όσα θα θέλατε να αγοράσετε, ώστε να βάλετε προτεραιότητες.

2.Κάντε έρευνα αγοράς

Το να κάνετε έρευνα αγοράς είναι το άλφα και το ωμέγα πριν μια εξόρμηση στα μαγαζιά, πόσο μάλλον την ημέρα εκείνη που οι προσφορές είναι πολλές. Πάρτε το χρόνο σας και κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ιδανικά πριν την ημέρα εκείνη, ώστε να εκτιμήσετε και μόνοι σας το όφελος σας από τις εκάστοτε προσφορές στα είδη που σας ενδιαφέρουν.

3.Ξεκινήστε τις αγορές από το προηγούμενο βράδυ

Πολλά καταστήματα, για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες,  ξεκινούν τις προσφορές από το προηγούμενο βράδυ.  Πραγματοποιώντας τις αγορές σας τότε θα αποφύγετε την κοσμοσυρροή της επόμενης μέρας, θα έχετε επίσης και περισσότερες πιθανότητες να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

4.Αποφύγετε τα mall

Ο λόγος δεν είναι κανένας άλλος,παρά μόνο το ότι συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο και μια βόλτα στα μαγαζιά μπορεί να προκαλέσει πολλά νεύρα και δυσανασχέτηση. Σίγουρα για πολλούς μια επίσκεψη σε ένα mall είναι βολική,καθώς έχουν πρόσβαση σε πολλά περισσότερα μαγαζιά σε σχέση με κάποια τοπική αγορά,αλλά ίσως για εκείνη την μέρα να πρέπει να γίνει μία εξαίρεση.

1200x800

Πηγή φωτογραφίας: www.bloomberg.com 

5.Online shopping

Πολλοί ξεχνάμε την επιλογή του online shopping εκείνη την μέρα. Ειδικά αν έχει προηγηθεί έρευνα αγοράς και έχουμε καταλήξει στα είδη που μας ενδιαφέρουν, το να πραγματοποιήσουμε τις αγορές μας ηλεκτρονικά είναι μία τέλεια εναλλακτική,καθώς η εξοικονόμηση χρόνου είναι τεράστια και μπορούμε να το κάνουμε ακόμη κι από το κρεβάτι μας φορώντας τις πυτζάμες μας.

PJs_1

Πηγή φωτογραφίας: mpk732t12016clustera.wordpress.com 

6.Ψώνισε με παρέα

Είναι γνωστό πως η σωστή παρέα μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε στιγμή μας πιο όμορφη. Ειδικά όμως όσον αφορά το κομμάτι των αγορών, η κατάλληλη παρέα μπορεί να μας γλιτώσει από τις παρορμητικές αγορές που αναφέραμε πιο πάνω και να προσφέρει την γνώμη της για τις εν δυνάμει αγορές μας.

Και μπορεί το Black Friday να πέρασε, αλλά για όσους δεν πρόλαβαν – διότι προφανώς μία μέρα είναι σπάνια αρκετή – άτυπα έχει οριστεί από τους περισσότερους καταστηματάρχες οι εκπτώσεις να συνεχίζονται και μέσα στο Σαββατοκύριακο,ενώ τα τελευταία χρόνια συναντάμε και το Cyber Monday, την Δευτέρα μετά το Black Friday, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προσφορές και εκπτώσεις μόνο σε online καταστήματα.

Καλές αγορές λοιπόν!

tenor

Πηγή φωτογραφίας: tenor.com 

Πηγή εξωφύλλου: www.whec.com

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Οδοντίατρος σε αυτή τη ζωή, εξερευνήτρια σε όλες τις άλλες. Πως να εξηγηθεί αλλιώς το ανήσυχο της πνεύμα και η τρέλα για ταξίδια και τη θάλασσα; Λατρεύει τα βιβλία, τη μουσική, το μωβ χρώμα και θεωρεί το να της μιλάς πριν πιει καφέ το πρωί κακούργημα. Κατά τα αλλά πεθαίνει για συζητήσεις: για όσα λέγονται, αλλά κυρίως για όσα δεν λέγονται. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που λατρεύουν το πολύ και καλό φαγητό. Πιστεύει στο κάρμα..και στο ότι η σοκολάτα είναι η λύση σε κάθε πρόβλημα. Αν κάτι θέλει να πετύχει στη ζωή της, είναι να χαρίζει και να φτιάχνει χαμόγελα και να μην μεγαλώσει ποτέ, έχοντας την πεποίθηση οτι το γράμμα της για το Hogwarts απλώς έχει λίγο καθυστερήσει.

Post a Comment