TOP

Back to routine, back to reality!

Κακά τα ψέματα παιδιά, το καλοκαίρι τελείωσε. Διανύουμε ήδη το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη κι αναρωτιέμαι. Μετράει κανείς πόσες μέρες έχουμε για τα Χριστούγεννα ή σκεφτόμαστε μόνο πόσο πολύ θα φάμε πάλι εκείνες τις γιορτινές κι άγιες μέρες και θα ψευτοκλαίμε ότι παχύναμε πάλι και πώς θα βγούμε στις παραλίες το 2020; Προχωράμε. Γεμίσαμε μπαταρίες στις διακοπές και τις παραλίες κι ήρθε η ώρα να βάλουμε τα κεφάλια μέσα και να επιστρέψουμε στη χλωμή καθημερινότητά μας. Είμαι εδώ για να μας δώσω ορισμένες επιλογές του τι μπορούμε να κάνουμε για να περνάνε οι μέρες όσο πιο ανώδυνα γίνεται και να μη βαλτώσουμε στη ρουτίνα μας.

giphy

Αρχικά, πάμε και αγοράζουμε την ατζέντα του 2020 εμείς οι ψυχαναγκαστικοί κι οργανωτικοί. Οι υπόλοιποι δεν ξέρω πως τα θυμάστε και πώς οργανώνεστε, αλλά εδώ θα μάθετε να οργανώνεστε με ατζέντα γιατί είναι βολικό και κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Γράφουμε, λοιπόν, ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας για τη χρονιά που τελειώνει και τη χρονιά που έρχεται. Οργανώνουμε τα οικονομικά μας, ποια είναι τα έσοδά μας, ποια τα έξοδά μας και πόσα λεφτά μπορούμε να βάλουμε στην άκρη για να περάσουμε και να είμαστε άνετοι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φιξάρουμε τι θα προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας που θα μας κάνει να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και να έχουμε κάτι για μας.

giphy (1)

Κι έτσι ερχόμαστε στην επόμενη επιλογή. Ξεκινάμε δραστηριότητες που θα μας εκτονώνουν από την κούραση. Θες γυμναστήριο; Θες γιόγκα; Θες τρέξιμο; Κάνε αυτό που θα ξεσπάς όλα τα νεύρα κι όλη τη μουντάδα που θα βιώνεις τις ώρες που θα δουλεύεις. Ξέρω πως είναι δύσκολο γιατί θα είσαι κουρασμένος, αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για μας. 

giphy (2)

Γι’ αυτό πάμε στην επόμενη επιλογή. Αποφεύγουμε την αρνητική αύρα της καθημερινότητας και βλέπουμε τα θετικά που θα εκμαιεύσουμε από την κάθε μέρα ξεχωριστά. Ξεκινάμε από το πρωί ξυπνώντας πάντα όσο γίνεται πιο θετικά και με όρεξη για την κούραση που θα έρθει. Ενδιάμεσα της ημέρας μέχρι να κάνουμε αυτό που θα μας εκτονώνει μπορούμε να ακούμε μουσική, να διαβάζουμε το βιβλίο μας και να αποκοβόμαστε λίγο από τους τριγύρω και την αρνητικότητα που μας μεταδίδουν.

giphy (3)

Κάπως έτσι οδηγούμαστε σε μια επιλογή σημαντική για μένα, γιατί είναι βασικός παράγοντας για να διατηρούμε την ψυχική μας ηρεμία. Ο κόσμος είναι κακός και το ξέρετε, δεν περιμένατε εμένα να το μάθετε! Αποβάλλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας, είτε είναι στον εργασιακό μας χώρο, είτε είναι στη προσωπική μας ζωή, είτε είναι απλά περαστικοί στο δρόμο. Περαστικοί είμαστε στη ζωή και το ταξίδι δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, οπότε προφανώς και δεν αξίζει να χαλάμε τη ζαχαρένια μας για ανούσια πράγματα και ανούσιους ανθρώπους. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε και να βάλουμε ανθρώπους στη ζωή μας που θα την κάνουν μόνο καλύτερη. Ξεκινάει μια νέα σεζόν. Ας προσπαθήσουμε να την περάσουμε όσο πιο εύκολα και θετικά γίνεται.

tumblr_inline_mzkqvvmKmJ1rwvlf4

Εξίσου σημαντικό είναι η ανταμοιβή μας για την άλλη μία κουραστική χρονιά που θα έχουμε. Αφού έχουμε οργανώσει τα οικονομικά μας και καταφέρουμε να βάλουμε λεφτά στην άκρη, καλό θα ήταν να οργανώσουμε ένα δύο ταξιδάκια, ανάλογα την άνεσή μας, για να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις ενδιάμεσες μπαταρίες μας. Η ανακάλυψη νέων χωρών και νέων τόπων είναι κάτι που ποτέ δε μας απογοητεύει και πάντα νιώθουμε γεμάτοι πολιτιστικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και προσωπικά φυσικά. 

giphy (5)

Δύσκολες οι μέρες του Σεπτέμβρη. Εκτός από τα γενέθλιά μου βέβαια. Είναι μήνας οργάνωσης, μήνας ανασύνταξης, μήνας που κάπως νιώθω ότι δεν τον υπολογίζουμε κι απλά είμαστε μεταξύ καλοκαιριού και Οκτώβρη ακόμα γιατί ακόμα μπορούμε να ξεκλέψουμε κάνα μπάνιο στην παραλία πριν βάλουμε την πρώτη λεπτή ζακετούλα. Η νέα σεζόν ξεκινά για τα καλά τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε, όμως, πρέπει να είμαστε ήδη έτοιμοι για την επιστροφή στη ρουτίνα. Καλή οργάνωση, επομένως, και πάνω απ’ όλα ό, τι και να κάνουμε να βρούμε χρόνο για εμάς και να γίνουμε καλύτεροι για εμάς και μόνο. Ας μην ξεχνάμε ποτέ τον εαυτό μας γιατί είναι ο μόνος που μένει πάντα στο τέλος. Ας του φερθούμε καλά και να μην τον βαλτώσουμε στην καθημερινότητα που είναι προ των πυλών. 

Καλή χρονιά να έχουμε!

Πηγή Εξωφύλλου: watsoncenterforwellness.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Όποιον ρωτήσεις για την Αγγελική θα σου πει μία λέξη: τρελή. Στη βάφτιση της έριξαν κερκυραϊκό, κρητικό και μανιάτικο λάδι κι απορείς με το χαρακτηρισμό; Την πήρες την απάντησή σου. Ισορροπώντας μεταξύ σοβαρότητας και παράνοιας, τελείωσε Δημοσιογραφία στο Πάντειο κι επειδή το ένα πτυχίο είναι pass, τελείωσε και Digital & Social Media στον Ant1 MediaLab. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διαβάζει βιβλία, να βλέπει σειρές και ταινίες, ν’ ακούει μουσική, να κάνει γυμναστική (χαχαχα) κι αν δεν το κάνει αυτό, ψάξτην στην κουζίνα γιατί θα ψαχουλεύει να βρει να φάει γλυκό. Προορισμός των ονείρων της η Νέα Υόρκη ελπίζοντας να πάει η τρέλα της μέχρι εκεί σύντομα.

Post a Comment