TOP

Ο Λιάγκας, η κοινωνία, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

‘’Νεαρός φοιτητής «εκτονώθηκε» στην πλάτη φοιτήτριας στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ’’. Αυτός ήταν ο τίτλος της είδησης που προβλήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και αυτό ήταν και το έναυσμα για να ξετυλιχθεί καίτοι ακόμη μια φορά το γαϊτανάκι του κομφορμισμού, της τρασίλας και της ακατάπαυστης αμπελοφιλοσοφίας των όσων έχουν βήμα και διαβαίνουν.

Φυσικά, (λέξη που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την υποκειμενική γνώμη μου), ο κύριος Λιάγκας και η σύσσωμη παρέα του, -που διασκεδάζουν αφάνταστα το να βρίσκονται στο πάνελ ωσάν αλλοτινές μαριονέτες, μιμούμενες μοτίβα εποχής και κάνοντας αστεία πιο κρύα και από χιόνι που έχει παγώσει μετά από μια ημέρα και γλιστράς σπάζοντας το πόδι σου- εξευτέλισαν ένα περιστατικό υψίστης σοβαρότητας. Όταν ο νεαρός εκσπερμάτισε στην κοπέλα, απευθείας διέπραξε άσεμνη πράξη και οι συνέπειες οδήγησής του στον εισαγγελέα ήταν αυτονόητες και αναμενόμενες. Ο σχολιασμός από την εκπομπή του προαναφερθέντος, ήταν όχι απλά ατυχής, αλλά καλύτερα θα λέγαμε χυδαίος μιας και υπήρξε live αναπαράσταση του floor manager να πετάει νερό στην πλάτη της κυρίας Τσολάκη και όλοι γύρω να γελάνε και ν’ ακούγονται σαν πουλάκια στα δέντρα, ένα ανοιξιάτικο πρωινό.

Τα επακόλουθα ήταν τα εξής: Σχολιασμοί για απαράδεκτη εκπομπή, απαράδεκτη στάση, μα καλά σε τι κοινωνία ζούμε, πώς θα πάμε μπροστά αν ακόμη βρίσκονται on air τέτοιες εκπομπές, βγάλτε τον Λιάγκα απ’ το γυαλί, αλλά και νουθεσίες, όπως το να ξεχωρίζουμε την πλάκα απ’ την σεξουαλική επίθεση. Σε κατάσταση σοκ λοιπόν το πανελλήνιο, έριξε στην πυρά – και καλά έκανε κατά την υποκειμενική μου γραφή και άποψη – , τον Γιώργο Λιάγκα και την παρέα του.

Εκείνος, χωρίς συγγνώμη και με αλλαγή του τόνου φωνής, την επόμενη ημέρα είπε ότι αστειεύτηκαν εκείνη την ώρα, γιατί μωρέ εντάξει, τέτοια γίνονται και λέγονται και είναι το ίδιο, είτε τα πεις σε έναν καφέ μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, είτε αν τα πεις με μικρόφωνο γατζωμένο στο ρούχο σου και την κάμερα 2 ή 3 να εστιάζει πάνω σου.

Και κάπως έτσι το χρονικό της κατακεραυνωμένης είδησης ότι, ο πολυετής στον χώρο παρουσιαστής για ακόμη μια φορά υπέδειξε τον μισογυνισμό και το επίπεδό του και ότι οι κυρίες του πάνελ έκαναν δεύτερη φωνούλα για να μη χάσουν το ψωμί τους και να μπορούν να είναι στα φώτα της πάλαι ποτέ showbiz, έφτασε στο τέλος του.

Καμία νουθεσία φίλε αναγνώστη, καμία προσπάθεια να σου περάσω την γνώμη μου. Απλή παράθεση γεγονότων με ενδιάμεσο σχολιασμό μορφής story telling. Εγώ στα είπα, εσύ τα διαβάζεις και η ζωή συνεχίζεται. Ας μην ξεχάσουμε μόνο την επιγραφή neon ‘’Ταβέρνα, εδώ η καλή τιβί’’. Περάστε, διαλέξτε τραπέζι και χειροκροτήστε τελειώνοντας τις μαριονέτες που επιλέξατε να παίξουν για εσάς.

Πηγή Εξωφύλλου:www.freepik.com 

Πως σου φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ακολούθησε το Cosmogony στο Instagram

Γεννημένη στο αστικό χάος, βρίσκεται σχεδόν πάντα, είτε βουτηγμένη ανάμεσα σε φύλλα χαρτιού, στυλό και ανοιχτό λάπτοπ, είτε στην κορυφή ενός βράχου ν’ ατενίζει ηλιοβασιλέματα. Με την περιέργεια του δημοσιογράφου, την ενσυναίσθηση ενός γιόγκι και την τρέλα ενός ανθρώπου που βρίσκει την ουσία ακόμα και στα πιο μικρά, θαυμάζει, ψάχνει και αποτυπώνει, αυτό το κάτι που υπάρχει σε όλα. Στον άνθρωπο, στην φύση, στα πράγματα, στην ζωή!

Post a Comment